Publisert

Test av Therm-A-Rest Oberon soverpose -18c

Test av Oberon sovepost på Friflyt.no

Den letteste posen i testen kommer fra Thermarest, og de har fylt på mer dun på oversiden av posen enn under, for å unngå unødvendig vekt. Dun under kroppen blir skvist sammen og isolerer dårlig, er forklaringen. Vi anbefaler i alle fall et godt liggeunderlag. Toppen av posen er innsatt med thermaCapture som skal absorbere kroppsvarme og beholde den. På undersiden er det integrerte fester som skal gå rundt liggeunderlaget, slik at du ikke sklir av. Du finner også hanker til å koble på dyne eller pledd fra Thermarest over posen om det trengs. Toveisglidelåsen går kun halvveis ned for å minimere varmetapet og for å spare vekt.

I fotenden er det en såkalt ergonomisk fotboks, som gir ekstra plass til tærne, og på undersiden finner du hemper til å henge opp posen. Passformen er god, og den er romslig rundt overkroppen, som gir deg god plass til både å snu og å sove med mere klær.

Les resten av testen her